Värt att tänka på när det kommer till fönster

14 november 2019 admin

Alla som har hus eller fastigheter hamnar förr eller senare i situationen där fönstren behöver åtgärdas. Den som har en äldre fastighet med äldre fönster behöver många gånger byta ut fönstret. Dyrt? Ja men en investering som lönar sig och helt enkelt inte är valbar. Om du är i behov av att köpa fönster i Göteborg så hör med flera återförsäljare. Men innan du börjar höra dig för så är det bra att ha tänkt igenom några punkter. För ju mer du kan själv ju lättare är det utvärdera alternativen som du får. 

 

 

Energieffektivitet är viktigt

 

Det finns många fönster och det kan vara bra att läsa på lite. Solvärmeförstärkning är ett begrepp som kan vara bra att hålla koll på. Det innebär kortfattat hur fönstret blockerar och därmed håller värme ute. Ju lägre värde ju mindre solvärme släpps in. Transmittans är ett begrepp som kan dyka upp och det är hur mycket solljus som släpps in. Höga värden är här det bättre alternativet. Luftläckage är precis som det låter ett mått på hur mycket luft som släpps in via fogar och glipor. Här är det låga värden som är bättre.

 

Hur väl passar de nya fönsterna in?

 

Det estetiska är såklart viktigt. Det kan se riktigt konstigt ut med fel fönster och vid en eventuell försäljning kan det sänka värdet. Så billigast för stunden är inte det bästa. Idag finns det också mycket smidiga lösningar för spröjs. Du behöver inte köpa inbyggt spröjs utan kan välja löstagbara. Det är inte bara smidigt när det kommer till underhåll och att putsa fönster blir kanske inte kul men lättare. Dessutom kan du ha fördelen med ett modernt fönster som passar även den härliga gamla prästgården. Hör med återförsäljarna hur det kan lösas på snyggaste sätt. Nya fönster är helt klart värt investeringen.

Fler nyheter