Vardagslyxen håller stressen stången

19 juli 2020 Mikael Barani

Den där varma perioden för några veckor sedan verkar ha slagit musten ur sommaren. Temperaturerna är nere på höstnivå och det blåser också som om det vore september.
Nåväl. Vändningen kommer förr eller senare. Då kommer vi säkert att länga tillbaka till den svalka som vi har idag.

En smart idé kan därför vara att planera inför värmen och ännu längre fram. Köp spabad så står du väl rustad inför hettan och kan enkelt svalka dig när du känner att det börjar bli för mycket ute i solen. Dessutom så kan du ju använda badet hela året och inte bara på sommaren. 

Det är sådan här vardagslyx som gör att livet blir lite extra fint. Visst handlar det om en del pengar, men det får man samtidigt snabbt igen när man väl inser hur trevligt det är att bara kunna unna sig en skön stund i vardagen. Speciellt i dessa tider när vi arbetar som aldrig förr, av någon anledning.
Skulle inte livet bara bli friare och friare i och med datorernas intåg? Nu känns det som vi arbetar mer än någonsin tidigare, även på vår fritid. När vi ständigt är nåbara och tillgängliga så är hjärnan alltid igång.

Se därför till att du har tid och plats för att leva kravlöst. Vi behöver känna att vi kan återhämta oss och då måste vi också känna att vi inte behöver prestera. Är vi hela tiden uppe i varv så kommer det ikapp oss till slut. I värsta fall går vi sedan in i den berömda väggen och bränner ut oss.
Alla som någon gång har varit i denna sits vet hur lång tid det kan ta att känna sig hel och läkt igen.

Så ta det försiktigt därute och unna dig vardagslyx. Det är den som balanserar mot all stress och alla prestationskrav.

Fler nyheter