Sätt tak för dina elkostnader!

22 oktober 2019 admin

Idag har ingen råd att inte vara kostnadsmedveten när det gäller energi och uppvärmning. Ett dåligt isolerat tak, eller ett tak med andra brister, kostar för mycket för att ignoreras. Har du en dåligt isolerad vind på ditt hus kan du spara 25% av uppvärmningskostnaden genom att tilläggsisolera. 

 

Idag rekommenderas lösullsisolering som är effektivare än de metoder som användes förr. I vissa fall är det reparation eller nybygge av tak som gäller och då är det lämpligt att utföra tilläggsisolering i samband med den. Ett annat intressant alternativ är solceller som sätts på ditt befintliga tak.

 

 

Vilka är mina alternativ om jag vill lägga nytt tak?

 

En firma som utför Takarbeten i Östersund kan hjälpa dig att göra den bedömningen. Takläggning kan utföras i tegel, plåt, trä eller papp, och proffsen ger dig bästa råden om vad som passar i ditt fall. Detsamma gäller om du funderar över solceller. Du kan få förslag på kostnad och hur man bäst går tillväga från ett seriöst företag, och därefter bestämma hur du vill spara pengar på smartaste sätt. Ibland behöver man också hjälp med skorsten, lagning eller nybygge – eller så vill du sätta in en ny kamin och behöver se över taket i samband med detta. 

 

Serviceavtal, entreprenad eller reparation

 

Det finns stora fördelar och en större trygghet i att ha samma leverantör för samtliga åtgärder som kan behövas för dina takarbeten. Exempelvis kan du teckna ett avtal som innebär att du får snabb tillgång till hjälp om något skulle inträffa – eller bara regelbunden tillsyn. Det kan vara mycket värt om du exempelvis äger flera fastigheter, kommersiella eller hyreshus. Allt från problem med stuprännor till nybyggen och olika typer av tilläggsisolering kan skötas av EN leverantör vilket minskar administrationen och faktiskt även, för många av oss, stressen. En takfirma för alla tillfällen är toppen!

 

Fler nyheter