Så väljer du rätt ytterdörr till huset

09 februari 2021 Cecilia Olsson

Att välja ytterdörr kanske inte känns som en speciellt stor uppgift, men det finns ett antal saker man bör väga in i beslutet för att köpet ska bli så bra som möjligt. Det handlar om allt från färg på dörren till vilket lås som sitter på den. Det är bra att välja en dörr som håller ovälkomna besökare ute samt håller värmen inne. Det skadar såklart inte om den dessutom ser riktigt bra ut där den sitter samt inte heller kräver allt för mycket underhåll.

Placeringen har betydelse

När det handlar om att välja färg och material på dörren så bör man ha i åtanke var på huset den ska sitta. Om den till exempel sitter i söderläge kan den utsättas för väldigt mycket sol och det är därmed bäst att välja en ljusare färg på dörren. Mörka färger suger åt sig mer av solens strålar och därmed bleks och slits dörren snabbare. Sitter dörren i ett utsatt läge där det blåser, regnar och snöar bör man välja ett material som står emot bra om man inte vill lägga mycket tid på underhåll.

Håll värmen inne och tjuvarna ute

En dörr som isolerar bra och inte släpper ut värmen under vintern är såklart bra, speciellt i det nordiska klimatet. Det kan därför vara bra att hålla utkik efter ett lågt u-värde vilket står för att dörren har en bra värmeisolerande förmåga. Säkerhet är bland det viktigaste man bör tänka på när det är dags att sätta in en ny ytterdörr. Det är klokt att välja hakkolvar i massivt stål och ett starkt slutbleck som gör det riktigt svårt för en eventuell inbrottstjuv att ta sig igenom.

Fint sortiment till bra pris

Är man ute efter stabila ytterdörrar i nordisk-, modern-, eller klassisk design av hög kvalitet till ett riktigt bra pris så kan man vända sig till Klarfönster. De har bland annat ett bra sortiment med ytterdörrar från välrenommerade Kaski, titta själv på https://klarfonster.se/dorrar/ytterdorrar.

Fler nyheter