Så skapar du en välkomnande handelsträdgård

23 oktober 2019 admin

Har man gröna fingrar och älskar allt som har med trädgård, växter och blommor att göra så kanske man funderat på att starta en Handelsträdgård. Tänk att få botanisera bland blommor och bin, binda buketter och hjälpa andra att planera sina trädgårdar. En handelsträdgård är så mycket mer än en affär där man köper plantor, träd och trädgårdstillbehör. Det finns många vackra handelsträdgårdar i vårt avlånga land som är väl värda en rejäl omväg för ett besök. Kanske har de en exceptionellt vacker visningsträdgård eller så gömmer det sig ett mysigt kafé i bersån. Hur skapar man en omtyckt och välbesökt handelsträdgård?

 

Storslagen entré

Något av det viktigaste för att få kunderna att trivas är skapa en storslagen och minnesvärd entré. Tänk stort och frodigt. Kanske kan kunderna välkomnas genom en portal av klätterrosor? Det första intrycket är oerhört viktigt. Man vill att kunderna ska trivas från första anblick. Självklart gäller det att ha en stämningsfull och inspirerande handelsträdgård i övrigt, men lägg extra krut på just entrén. Dessutom blir det en bra reklam för din handelsträdgård de tider det är stängt. Folk som passerar blir nyfikna på hur det ser ut där bakom rosenportalen.

Kunskap och café

Det är viktigt att personalen är kunnig och behjälplig. Många kunder vill gärna ha hjälp att planera sina trädgårdar och få råd om hur man sköter dem. Trädgårdskurser är alltid populära och kan vara något att satsa på under de lugnare säsongerna. En annan lyckad kombination är trädgård och kafé. Att fika i en vacker trädgård är alltid omtyckt. Om man inte vill driva kaféet själv kan man alltid hyra in någon som sköter det åt en. Man kommer att dra in kunder åt varandra. Ett exempel på en handelsträdgård är Stånga Trädgård på Gotland. Mer info finns på http://www.stangatradgard.se/.

Fler nyheter