​​Så hittar man den perfekta bänkskivan i Malmö

15 december 2021 jonas_olsson

editorial

För den som letar bänkskiva i Malmö till köket finns det flera saker att tänka på. Detta då en bänkskiva inte bara ska vara snygg, utan även funktionell. Därför måste man först fundera över hur mycket man använder köket, och på vilket sätt. Saftar man mycket bär, eller syrar grönsaker? Bakar man ofta, stoppar korv eller styckar kött? Svaren kan ha betydelse för valet av bänkskiva.

Bänkskivor finns i flera olika material, och alla har de sina för- och nackdelar. Rostfritt stål är praktiskt, slitstarkt och lätt att rengöra. Men blir repigt och kanske utseendemässigt inte passar i alla kök. Massivt trä är både snyggt och tåligt, men måste underhållas för att hålla riktigt länge. En bänkskiva av trä är även känslig för värme. Bakar man mycket kanske en bänkskiva av laminat passa bättre. De kräver inget underhåll och finns med träliknande yta, men också med vackra mönster. 

 

image

 

Hållbara och miljövänlig bänkskivor av sten

På senare år har det blivit populärt med bänkskivor av sten eller komposit. Det är lätt att förstå varför eftersom en bänkskiva av sten är vacker och kan få även det enklaste kök att se exklusivt ut. En stenskiva är både hållbar och hygienisk, i alla fall så länge man behandlar den som man ska. Marmor och kalksten är mjukare än exempelvis granit och behöver behandlas med vax, såpa eller paraffinolja för att inte suga åt sig vätskor och få fläckar.

Ska man renovera köket och letar efter en Bänkskiva i Malmö men inte riktigt har bestämt sig för material kan det vara bra att besöka en butik som har ett lite större utbud. Då kan man få hjälp med att välja rätt bänkskiva utseendemässigt och praktiskt, men också prismässigt. Man får även tips om hur man bäst behandlar bänkskivan för att den ska hålla riktigt länge.

 

Fler nyheter