Pimpa huset med nya fönster

13 augusti 2020 Lily Hansen

Är det dags att förnya bostadens alla fönster? En ack så viktig men även kostsam investering. Naturligtvis ett stort lyft för huset som höjer värdet och troligen också sänker energiförbrukningen. Hur tänker ni när ni väljer nya fönster? Vilka parametrar får styra? Priset är alltid något av det första vi tittar på eller tänker på. Viktigast är dock utseende, funktion, monteringskostnader samt hur stor energibesparing det kan innebära.

Att Köpa fönster är en stor affär som kräver en mer långsiktig uträkning och kalkyl. Hur har ni tänkt och hur har ni räknat inför er uppgradering?

Renovera eller köpa nytt

Är det ens ett köp ni ska göra? Har ni kanske en bra grundkvalitet på era fönster? Är det kanske en lönsam affär att låta renovera befintliga fönster istället för att köpa helt nytt? Ta in en skicklig fönstertillverkare och låt dem göra en bedömning. Be om en kostnadsfri offert med förslag både för renovering samt byte av fönster.

Vanligtvis bör du dessutom be flera leverantörer lämna offert så att du kan jämföra och kanske nyttja situationen till att prisförhandla. Det slutliga valet av leverantör grundas ofta på personkemi i kombination med prisförslag samt hur snabbt jobbet kan utföras. 

 

 

En skicklig hantverkare

En erfaren fönstertillverkare är en skicklig hantverkare som gärna renoverar och tar hand om samt bevarar äldre fönster. Det kan behövas olika stora jobb med äldre fönster. Vissa behöver bara skrapas, målas och kanske kittas om. Medan andra kan behöva nya glas som ändå kan placeras i samma fönsterkarmar.

Det är ju alltid snyggt om det slipper bli för stora ingrepp på fasaden. För att få till samma “sömlösa” lösning med helt nya fönster behöver de ofta måttbeställas, vilket givetvis kostar lite extra. Alternativet är att köpa standardfönster och göra ett större ingrepp i fasaden för att få dem att passa, vilket inte alltid blir lika stiligt.

Fler nyheter