Köpa fönster i Göteborg

16 september 2021 jonas_olsson

En stor del av husets värme försvinner ut genom dåliga fönster. För den som vill energispara och sänka sina uppvärmningskostnader kan det därför vara en god idé att börja med att se över fönstren. Har man gamla fönster av bra virke kan man renovera dessa och se till att de håller tätt. Det går även att förse äldre fönster med ett extra isolerande glas. 

För den som ska byta ut sina fönster mot nya lönar det sig att byta till energiglas. Den extra kostnad som det medför tjänar man snabbt in genom sänkta energikostnader. Men bra fönster höjer också värdet på fastigheten då de har stor påverkan på husets energideklaration. 

När man byter fönster är det viktigt att också välja fönster som passar fastigheten. Fönster finns i alla möjliga modeller och det tillverkas även fönster med äldre profil. Det går även att specialbeställa fönster och få dem tillverkade efter unika mått och profiler, till exempel här: http://goteborgsfonster.se/.

 

 

Fundera över hur fönstret ska öppnas

Men för den som ska köpa fönster i Göteborg kan det vara bra att även fundera på hur fönstren ska öppnas. Detta är särskilt viktigt om man bor lite högre upp så att fönstren också går att putsa på ett säkert sätt. Det finns exempelvis vridfönster där man enkelt kan tippa fönstret så att utsidan kommer inåt då man vill rengöra det. Men det finns även andra tillval som kan vara viktiga, som exempelvis ljudisolerande glas för de fönster som vetter mot en trafikerad väg.

Det är viktigt att också välja fönster som klarar det nordiska klimatet och som är tillverkade av noga utvalt kärnvirke som håller länge. Därför kan det vara bra att vända sig till en återförsäljare av fönster av mer välkända märken. Då ökar chansen att man hittar just de fönster som passar stilen på huset bäst.

Fler nyheter