Klä om möblerna

24 oktober 2019 admin

Möbler är en del av såväl vardag som fest och i ett aktivt hem är det oundvikligt att möblerna förr eller senare blir kantade, slitna, eller helt enkelt går sönder. Finns det dessutom husdjur i hemmet så är det bara en tidsfråga innan älsklingen sätter klorna i favoritsoffan. Att slänga och skaffa nytt kan ibland kännas lockande, men det finns ju de där möblerna som du verkligen älskar. Ett bra alternativ till att slänga möblerna är att helt enkelt klä om dem, exempelvis här: https://www.mariasgardinochtapverkstad.se/. Det behöver inte heller vara så att de är trasiga; det kan också handla om att helt enkelt fräscha upp och modernisera.

 

 

Behåll din egen stil

 

Att köpa nytt och fabrikstillverkat må ha sin charm, men är det inte lite tråkigt att ha samma saker som alla andra? När du klär om dina möbler har du själv kontrollen över hur du vill att de ska se ut. Istället för att köpa en massproducerad soffa eller fåtölj får du en unik möjlighet att låta din personliga smak och stil på allvar prägla ditt hem där du tillbringar mycket tid själv, men också underhåller gäster. Endast fantasin sätter gränserna för vilka färger, mönster, och tyger som kan användas för att fräscha upp de gamla möblerna.

 

Bra för miljön

 

Ingen har nog lyckats undkomma den rådande miljödebatten. Att slita och slänga är helt enkelt inte hållbart längre och genom att klä om dina möbler istället för att köpa nya så spar du in enorma utsläpp från såväl produktion som från transporter världen över. Det handlar inte heller bara om koldioxidutsläpp utan om all miljöpåverkan som nyproduktion har såväl globalt som i sitt närområde. Att klä om sina gamla möbler handlar därför inte bara om att behålla nostalgiska möbler, eller att fräscha upp hemmet, utan också i viss mån om att rädda världen.

Fler nyheter