I Linköping finns mäklare som kan hjälpa när det är dags att köpa bostad

08 juli 2021 Cecilia Olsson

Att köpa bostad är något som både kan vara spännande och läskigt på samma gång. Det är en stor affär, för de allra flesta en av de största affärer de kommer göra under sitt liv, och det kan därför vara tryggt att ha bra stöd genom hela processen. Att vända sig till en mäklare är klokt både när det gäller försäljning och köp av bostad. Utan tidigare erfarenhet, eller med något enstaka husköp i ryggen, så är det bra att ha ett proffs som kan ge goda råd och vägleda genom hela processen. 

Hur går ett husköp till?

Har man bestämt sig för att ge sig in på bostadsmarknaden genom att köpa bostad så kan det vara bra att först och främst ansöka om ett lånelöfte hos sin bank. Då vet man om och hur mycket man får låna, vilket kan begränsa sökningen efter bostäder. Det är också bra att ha ett lånelöfte färdigt om det blir budgivning på en bostad man är intresserad av att köpa.

Med lånelöftet klart kan man börja gå på visningar för att jämföra och upptäcka vad man vill och inte vill ha i sin bostad. Hittar man något intressant är det viktigt att läsa på eller fråga mäklaren om bostaden och kontrollera om det är övriga kostnader förutom priset på bostaden man bör ta med i beräkningen. Mäklaren kan även hjälpa till att hitta en professionell besiktningsman inför ett köp. Ser allt bra ut så kan det vara dags att skriva köpekontrakt.

Få hjälp med bostadsköpet i Linköping 

Drömmer man om att köpa bostad i Linköping så kan man vända sig till Riksmäklaren. De är verksamma inom Linköpings kommun och Åtvidabergs kommun, med tyngdpunkt på Linköpings stad, Åtvidabergs stad och dess kransorter. Riksmäklaren har lång erfarenhet av att förmedla bostäder och finns tillgänglig under hela processen med stöd och goda råd. 

 

Fler nyheter