Hyr ut din bostad enkelt och bekvämt

23 januari 2022 patrick_pettersson

editorial

Ska du åka utomlands under en längre period eller jobba på annan ort, kanske du inte vill överlåta eller sälja din nuvarande bostad. Då kan du hyra ut den genom en förmedling som gör allt jobbet. Låt helt enkelt någon annan betala för att bo där under tiden du vill hyra ut din bostad. 

Många skulle nog vilja göra det, men de vet inte om att möjligheten finns att hyra ut så smidigt och enkelt. Du behöver i princip bara kontakta en förmedling. De annonserar, pratar med hyresgäster, kollar upp dem och sköter allt med kontraktet. 

Attraktivt läge du inte byter bort

Ska du studera utomlands och vet att din bostad här i Sverige har ett attraktivt läge, ska du inte sälja den. När du kommer hem igen kan du flytta dit på nytt och den kanske även har ökat i värde. Men du vill inte låta den stå tom under tiden, och då är det perfekt att hyra ut den till någon som tillfälligt kan tänka sig att hyra den för aktuell period.

Det är dyrt att bara låta en bostad stå tom, och det finns risk för exempelvis inbrott. En hyresgäst håller kollen genom att bo där, och huset är uppvärmt och allt rullar på som vanligt. Givetvis måste din hyresgäst kollas upp ordentligt, men det ordnar förmedlingen åt dig. 

 

bostad

 

En skötsam hyresgäst sökes

Den förmedling du anlitar anstränger sig för att välja ut en skötsam hyresgäst, och det är helt enkelt ett vinnande koncept för alla parter. Någon vill bo i din stad samtidigt som du vill bo någon annanstans. I grund och botten är det en enkel och givande överenskommelse. 

Var inte rädd att satsa på ett vikariat på ett toppjobb, en tidsbegränsad utbildning du har längtat efter, eller att ta chansen att resa. Din bostad väntar på dig därhemma.

Fler nyheter