Gör ditt hem redo för semestern med dessa festliga idéer för juldekoration!

31 oktober 2022 Helen Johansson

editorial

Juldekorera ditt hem

Det är dags att börja fundera på hur du ska dekorera ditt hem! Om du letar efter några festliga och roliga idéer har vi allt du behöver. Från traditionella kransar och girlanger till mer unika idéer som att hänga pynt från taket finns det många sätt att göra ditt hem redo för julen. Fortsätt läsa för några av våra favoritidéer för juldekoration!

image

Tips inför julpysslet

1. Börja med ett nytt lager färg
Att ge ditt hem ett nytt lager färg är ett bra sätt att förbereda det för semestern. Du kan antingen välja en traditionell semesterfärg som rött eller grönt, eller välja något lite mer subtilt som grädde eller vitt. Detta bidrar till att skapa en tom duk som du sedan kan bygga vidare på med dina andra dekorationer.

2. Sätt upp en festlig krans på din ytterdörr
Ett av de mest populära sätten att dekorera inför julen är att sätta upp en krans på ytterdörren. Du kan antingen köpa en färdigkrans eller vara kreativ och göra din egen! Det finns alla möjliga olika material som du kan använda, allt från fräsch grönska till band och bågar. Se bara till att den samordnas med resten av dina dekorationer.

3. Häng girlanger runt dina fönster och dörrar
En annan klassisk juldekoration är girlanger! Detta är ett enkelt sätt att lägga till lite festlig stämning i ditt hem utan att lägga ner för mycket pengar eller tid. Du kan hitta girlanger gjorda av alla möjliga olika material, från äkta vintergröna grenar till falska löv och till och med pärlor och paljetter. Allt du behöver göra är att drapera dem över dina fönster och dörrar och du är redo!

4. Var kreativ med utsmyckning!
Var inte rädd för att vara kreativ med din utsmyckning! En rolig idé är att hänga dem från taket i stället för att bara sätta dem på granen. Detta skapar ett roligt och festligt utseende som garanterat kommer att imponera på dina gäster. Om du vill gå ännu längre kan du överväga att göra hemmagjorda ornament med hjälp av saker som lufttorkad lera, piprensare och popsiclepinnar. Möjligheterna är oändliga!

5. Ta in naturen med fräsch grönska
Ingenting säger jul som fräsch grönska! Du kan använda denna naturliga dekoration på alla möjliga olika sätt, från att placera den i vaser runt om i hemmet till att använda den som en del av dina julcenterpieces. Det är också ett utmärkt sätt att fylla tomma utrymmen som bokhyllor eller fönsterbrädor. Och när semestern är över kan du helt enkelt kompostera den i stället för att behöva förvara alla extra dekorationer!

Du behöver inte vänta tills tomten kommer för att börja dekorera ditt hem inför semestern! Dessa fem festliga idéer kommer säkert att få dig i julstämning på nolltid. Så vad väntar du på? Börja redan i dag! Tack för att du läste!

Fler nyheter