Golvet ger ditt hem sin personlighet

06 april 2020 patrick_pettersson

Golvet bidrar starkt till helhetsintrycket i ditt hem. Om du funderar på att byta ut golvet i ditt hus eller lägenhet ska du ta dig en rejäl funderare kring vilken känsla olika material ger, och vilket eller vilka material som är logiskt att välja utifrån ett praktiskt och hållbart perspektiv. Ett sätt att begränsa antalet valmöjligheter är att visualisera hur din vardag brukar se ut, utifrån golvets synvinkel. I hallen blir golvet troligtvis utsatt för både vätska och grus, och i köket finns risk för en del spill och att vassa verktyg faller i golvet.

 

Välj rätt bland oändliga alternativ

Parkettgolv är ett klassiskt val att inreda vardagsrum, matsal eller finrum med. Trägolv ger ett vackert, tidlöst utseende, och just parkett är ett mer slitstarkt alternativ som kan passa bra i till exempel barnfamiljer. Om du vill ha utseendet av trä, men har behov av ett extra motståndskraftigt golv, kan laminat vara ett bra val. Laminat kan imitera andra material i utseende, och står genom sin lager-på-lager struktur emot kraftigt slitage. Ett roligt och lite annorlunda val av material till golv är bambu, som ger en vacker lyster och dessutom anses mycket miljövänligt. Bambugolv är dessutom värmeledande, och fungerar därför bra ihop med golvvärmesystem.

 

Visa ditt golv omtanke med rätt rengöring och vård

När ditt nya golv är på plats är det viktigt att ta reda på hur det ska behandlas, för att behålla dess kvalitet längre. Ett bra tips är att jobba förebyggande, och rengöra och vårda det enligt rekommendationer regelbundet. Det lackerade trägolvet får även nytt liv om du då och då ser till att bona det, medan trägolv behandlat med olja mår bra av en dos linolja och terpentin ibland. Din behandling golv i Stockholm hittar du hos FB’s Måleri & Reparationer. Besök deras hemsida här: http://fbmaleri.se/.

Fler nyheter