Fräscha upp luckorna i köket

20 april 2020 jonas_olsson

Renovera kök är ingenting man gör i en handvändning. Det är ett stort projekt att dra igång och det tar tid. Byta kök är heller ingenting som man gör särskilt ofta, är det gjort för tio år sedan så väntar de flesta tio till, innan man byter till nytt. Någonting som man däremot kan göra ofta eller i alla fall oftare, är att byta ut eller renovera sina Köksluckor. Genom att renovera luckorna i köket så får man en uppfräschning av hela köket kan man säga. 

 

Hur renoverar man köksluckor?

Det är inte någon som helst rocket science när det handlar om att fräscha upp luckorna i köket. Det är heller inte speciellt svårt, men om man inte är särskilt händigt lagd så rekommenderas det att man istället lämnar in sina köksluckor till en firma som kan. Att bara lacka om sina köksluckor kan göra att köket nästan känns som nytt. Välj en ny färg eller kanske bara bättra på den som redan finns. Oavsett så kommer luckorna i köket att kännas som nya. Innan ny färg kommer på luckorna ska de tvättas rena från smuts och fett. Sedan slipas, spacklas och grundlackas de innan vald färg sätts på. 

 

 

Kan jag måla mina luckor själv?

Ja det kan man absolut göra om man känner att man hellre gör det själv och samtidigt sparar in på sina slantar. Men man bör vara noga med att se till att veta vad man ska göra och hur det ska göras. Prata med någon som kan eller kika på youtube efter tips och trix som kan vara värt att veta. Många som har renoverat sina köksluckor själva tycker ofta efteråt att det inte blev helt bra. Vill man få det perfekt så gör man rätt i att anlita en firma som är specialiserade på att lacka och måla köksluckor. 

Fler nyheter