Första, andra, tredje!

17 augusti 2020 william eriksson

Bilden av en auktion är för många så som den oftast såg ut på gamla tider. En man som står på ett podium med en klubba och rabblar ökande summor tills buden slutar komma. Då räknar han ner med första, andra, tredje och sålt till mannen med den bruna hatten.

Eller liknande. Den här typen av auktioner finns fortfarande och kan vara roliga att besöka under en sommardag när de kan finnas utomhus. Men i förfinat slag är det också precis så det går till vid auktioner som erbjuder exempelvis konst för miljontals kronor.  

 

Ett bud online  

Idag finns det många som håller auktion online. Då finns det ingen plats man kan åka till för auktionen utan allt sker via en hemsida. Man brukar i de fallen använda sig av en klocka som räknar ner och det budet som finns när tiden är ute är det som vinner auktionen.

Men de som håller i fysiska auktioner kan också lägga upp det man har på en hemsida. På det sättet kan man fånga både de kunder som finns på plats och de som endast kan lägga bud via telefon eller online. Det är ett bra sätt att kunna nå ut till så många intressenter som möjligt och kunna få ett så bra pris som går för det som säljs.

 

 

Att leta hemifrån

Auktion i Luleå kan vara svårt att fysiskt åka till ifall man bor söderut i landet. Men genom att leta igenom hemsidor hemifrån så kan man kanske hitta objekt som man länge sökt efter och vill lägga ett bud på.

Vinner man budgivningen så kan man enkelt avtala med säljaren hur frakten ska gå till så att man kan få det köpta hem till sig. Det är ett förfarande som är så pass vanligt att det är färre och färre som fysiskt är närvarande vid auktioner.

Fler nyheter