Ett grönt och frodigt 2020

29 oktober 2019 admin

Nu kom den så till slut: Vintern. Minusgrader enligt termometern imorse, och ett tungt lager av frost på hustaken går god för att detta stämmer.
Visst är det härligt.

Vintern är den stora nollställaren som ser till att allt möjligt skadligt går en söker död, eller dvala till mötes.
Tänk att behöva fundera över mygg eller fästingar året om. Nej det hade inte varit en värdig tillvaro. Denna sanitära effekt som vintern har på livet häruppe i norr är trots allt en av fördelarna med att bo här.

Jämför med att bo i tropiskt klimat eller liknande. Jo, visst… det är skönt att kunna bada på stränder året om, men samtidigt så finns alltid potentialen till att typ råka ut för ett dödligt bett, stick eller någon annan form av anfall.
Nej, då är vinter och kyla att föredra alla gånger framför värme och potentiell död.

Tänk att behöva oroa sig så fort man kliver ut på gräsmattan. ”Undrar om jag trampar på en svarta änkan idag?”
Då är det skönt att ha ett lager av skosula och snö under fötterna och veta att livet därunder ligger och vilar. 
Är man också glad över att lagret av snö även täcker en trist gräsmatta, ja då kan det vara läge på att fungera om det inte är dags för en uppgradering.

På https://turfman.se/produkt-kategori/fardig-grasmatta/ kan du redan nu börja planera för en grönare vårsäsong. Turfman har lång erfarenhet av branschen och behöver du pigga upp trädgården lite så kan du få en gräsmatta som gör sommaren 2020 till en frodig upplevelse.

Då behöver du inte tveka inför att bjuda in nära och kära till nästa års första grillfest. Eller hyra in dig någon annanstans inför barnets studentfest.
Är trädgården i trim så fungerar den prima som ”festlokal” för det mesta.

Men först ska vi som sagt njuta av vintern. 

Fler nyheter