Ett annorlunda familjenöje

07 mars 2020 jonas_olsson

Söker ni en ny och lite annorlunda aktivitet för familjen? Har ni någon gång varit på en auktion tillsammans? Kanske tänker du på när Emil i Lönneberga gick på auktion och där såldes djur och gamla verktyg, ja visst, sådana finns säkert idag också, men idag säljs allehanda ting på auktion. Att köpa begagnade saker som ingen längre behöver eller kanske fynda från någon butiksutförsäljning eller ett före detta lager kan resultera i riktiga fynd. Och lyckoruset av att fynda tilltalar väl ändå alla.

 

Olika intressen i familjen

Det finns stora auktioner och auktionshus som reser omkring och anordnar auktioner med alla möjliga teman. Är ni nyfikna så börja söka och kolla vad som händer hos er. Bor du norrut och söker en auktion i Luleå, kan du surfa in på http://www.norrauktion.se/ som ofta har riktigt bra kvalitet och ordning på sina auktioner med en familjär och mysig stämning. Där anordnas även försäljning av kaffe med dopp, korv, glass och andra godsaker. Vill du ha hjälp att anordna en auktion så är även det välkommet. Det kan vara riktigt gammaldags mysigt med en gårdsauktion hemma på tomten, arrangerad och genomförd av proffs.

 

 

Att värdera och sälja

De som har kompetensen att värdera gamla föremål och möbler köper ofta också in. Är det så att du har ärvt massor eller kanske har fått hand om ett dödsbo? Ring och kolla med en lokal auktion, de kan säkert komma ut och hjälpa dig värdera dina saker och troligen tar de på sig att anordna auktionen. Övriga tjänster som frakt, röjning och transport löses så slipper ni göra det själva. Naturligtvis går det ju att besöka auktionsfirman för inlämning av föremål om du vill bli av med mindre saker direkt. Idag finns det ju dessutom möjlighet till värdering online och du kan även hitta sådan kompetens hos vissa auktionsfirmor.

Fler nyheter