Drömmen kan bli sann

28 oktober 2019 admin

Pool, drömmen om lyx

Är inte en klar, turkos och grön skiftande vacker pool sinnebilden för lyx. Svalka i den heta sommaren, eller till och med inomhus? Vad drömmer du om? Det är enklare att bygga och underhålla en pool än vad man kan tro, till exempel kan https://www.soderrogard.se/ hjälpa till. Så, för att det ska kännas värt den tid och de pengar som det kostar, tycker jag att man ska ha en målbild för livet med poolen. Till exempel: du föreställer dig kanske att barnbarnen kan lära sig simma däri. Eller så ser du dig själv i en sol säng vid poolkanten, sippandes på en drink, insmord med sololja. Underbart. Äppelträd och vit kalk. Du är hemma. 

Badande som meditation och terapi

Jag brukar kalla ett bad för en lisa för själen. Det är något så oerhört avslappnande med att befinna sig i vatten. Ett slags lugn som jag inte tycker står att finna någon annanstans (möjligtvis i en yoga studio, om man är lagd åt det hållet). Hur man blir tyngdlös, och under vattnet när alla ljud stängs ute, utom klirrandet från armbandet du har på handleden och poolens svagt surrande ventilation. Att tillåta sig att bara glida ner i det svala, klara vattnet, utan känslan av att man måste prestera, till exempel träna, utan kanske bara flyta på rygg, med solen i ansiktet. 

Men, icke att förglömma – simning är en väldigt bra träningsform. Det känns ofta inte lika jobbigt att hoppa i plurret som at ge sig ut på en löprunda. Det är skönt att slippa känna sig svettig. Dessutom är det bra för både konditionen och för att bygga långa, smidiga och starka muskler. Men kom ihåg att stretcha! Annars blir du lätt stel efter simningen, eftersom man använder sig så mycket av alla muskler i kroppen. 

Fler nyheter