Besök en handelsträdgård till helgen

21 oktober 2021 patrick_pettersson

editorial

Oavsett årstid så finns det gott om olika blommor och växter att välja bland. För den som är riktigt grön om fingrarna kanske kunskapen om olika blommors egenskaper redan finns. Annars kan man besöka en handelsträdgård lagom till helgen för att bekanta sig lite mer med de olika växter och blommor som finns. 

Det är ju trots allt inte alla blommor och växter som klarar av eller tål att stå ute i kylan när frosten kommer. För att veta säkert om just den blomman man vill ha tål utevistelse under kyligare perioder av året kan man rådfråga någon som kan. På en handelsträdgård finns det utbildad personal som har både kunskap och stor erfarenhet kring olika blommor och växter. 

För att vara på den säkra sidan så är det alltid bra att fråga någon ur personalen på handelsträdgården man besöker. 

 

 

Förgyll tillvaron med blommor från en handelsträdgård

Många människor har växtligheten som sin stora hobby eller till och med passion i livet. Att få gå ut i trädgården för att påta och sköta om sina blommor kan vara både avkoppling och en rolig aktivitet. Blommor förgyller tillvaron och kan göra uteplatsen eller altanen till en mycket trevligare plats att vara på. 

När man gör ett besök på en handelsträdgård kan man i förväg ringa och tala om vad man är ute efter eller behöver. Då kan personalen på handelsträdgården plocka ihop alla växter och blommor som man eftersöker så att allting står klart när man kommer dit. Enklare än så blir det ju faktiskt inte. 

Man kan också köpa på sig häckar och buskar på en handelsträdgård om man är intresserad av att ha sådant i sin trädgård. En frodig och vacker häck hjälper till att rama in trädgården och ger på samma gång en hel del insynsskydd om man har grannar i närheten. 

Fler nyheter