Anlita proffs i Karlstad för din plattsättning

31 juli 2021 Lily Hansen

Det kan se väldigt enkelt ut när någon kunnig är igång med plattsättning. Men om du bestämmer dig för att prova själv så kan det bli resultat som du helst hade önskat ha ogjort. Det som är svårt när det gäller plattsättning är två olika saker: att få plattorna i rätt vinkel, så att det blir snörräta linjer mellan alla plattor. Och att få plattorna helt jämna emot underlaget. Oftast är det en lång erfarenhet och utbildning som krävs.

När du ska utföra plattsättning i Karlstad så är det därför bäst om du anlitar någon som är proffs på det. Någon som kan alla knep för att få kaklet, eller klinkern, att hamna helt rätt och med de rätta fogarna. För att foga kräver även det ett speciellt handlag och en noggrannhet som gäller för att du inte ska låta fogarna torka innan du har torkat av allt som är överblivet. Snabbt som en dans kan en erfaren och duktig plattsättare göra allt det och mer därtill.  

 

Plattor runt rör

Det allra svåraste när det gäller plattor är att lägga dem mot något som inte är jämnt. Eller att lägga dem runt rör, som går till handfatet eller radiatorer. Men även där finns det knep som de vana plattsättarna tar till. Knep som gör att det ser helt perfekt och täckt ut. Även om det kan vara klokt att försöka undvika golv med många svängningar eller rör, när du ska välja plattor att lägga runt dem.

I vissa fall kan det även vara bäst ifall du väljer en plåt att lägga allra närmast röret. Det gör att du kan få plåt som är skräddarsydd, och att du kan få en tätning som kan vara det som behövs för att få en helt perfekt yta. Men det där kan en riktigt duktig plattsättare.  

Fler nyheter