Altandörr med helglas ökar närheten med utsidan

04 oktober 2021 jonas_olsson

Dagens mode inom husbyggnation är att öppna upp mellan inomhus och utomhus. Det innebär att man blivit mer frikostig med glas av alla de slag. Större fönster, väggpartier helt i glas och även altandörrar som är i helglas. Kanske är det många som tänker att det är härligt på sommaren när du kan sitta inne och se ut i trädgården. Men det är minst lika härligt under hela året. Vad sägs om en kopp te framför brasan med utsikt mot en snöig altan?

Altandörrar i helglas är kanske inte det som de flesta har, men det är en modell som blir mer och mer använd och populär. När du gör en enkel sökning på: altandörr helglas så kommer du se hur du kan förändra ditt hus genom att installera en dörr som är helt i glas. Om du vill så kan du till och med ställa dig inomhus eller i trädgården, och hålla upp bilden på dörren mot hålet där du har din altandörr idag. Därefter kan du fatta beslutet gällande din altandörr.   

 

 

Nybyggt hus eller renovering på gång

När du ska fundera över en altandörr så kanske du är i renoveringstagen eller så kanske du ska bygga ett helt nytt hus. Om du ska bygga nytt hus så är det enkelt att rita in en altandörr i helglas på dina ritningar. Det enda du behöver göra är att ge din arkitekt direktiven för hur dörren ser ut i utseende och mått. Men om du istället ska renovera ditt hus så kanske det blir du själv eller din hantverkare som får glädjen att installera dörren.

Det är egentligen inte annorlunda att installera en dörr i helglas emot att installera en dörr i något annat material, förutom att du förstås måste vara lite mer försiktig så att den inte går sönder under installationen.  

Fler nyheter