Allt för trädgården

17 augusti 2020 jonas_olsson

På en handelsträdgård finns allt som man kan önska sig gällande plantor till trädgården. De har sommarblommor, perenner, kryddväxter, buskar, gräs och träd av alla möjliga sorter och slag. Många av växterna står redan i samma miljö som de sedan ska planteras i. Därför brukar man kunna få bättre kvalitet och livslängd på de växter som man köper på en handelsträdgård, som till exempel http://www.stangatradgard.se/.

För att ytterligare få en lyckad plantering så kan man passa på att fråga personalen gällande planteringsföreskrifter och vilken jord som växten ska planteras i för bästa resultat. Mer information om varje växt kan man hitta på skyltar som är placerade vid alla växtslag.  

 

Kruka eller rot  

När man köper växter på en handelsträdgård så händer det att man kan läsa att växterna säljs på rot. Det innebär att växterna inte kommer i kruka utan att man får dem i en bunt istället och det finns en viss skillnad däremellan. De växter som säljs på rot är tåliga växter som snabbt kommer ta sig bra efter plantering.

Men eftersom det krävs mindre arbete för växtodlaren så är det också en slags försäljning som brukar vara billigare för kunden. Ska man alltså ha många växter av någon sort så finns det pengar att spara genom att inte köpa växter som är krukodlade.  

 

 

Jord och sekatör

Det mesta som behövs för en lyckad plantering och trädgårdsodling brukar man kunna hitta på en handelsträdgård. Där finns alla möjliga slags jord, gödning, ogräsmedel och annat som kan behövas för att växterna ska ta sig bra.

När det kommer till verktyg så kan man hitta spadar, krattor, sekatörer med mera, som behövs för att underlätta arbetet. Vill man inte köpa färdiga växter så kan man välja bland alla fröer och knölar som man själv kan odla fram till blommor eller något som passar i grönsakslandet.

Fler nyheter